Skip to content

FARO preuzima GeoSLAM, lidera na tržištu mobilnog skeniranja

Omogućava brzo generisanje 3D modela visoke preciznosti u okviru FARO ponude 4D digitalne stvarnosti.

FARO® Technologies, ​​Inc. (u daljem tekstu: FARO), globalni lider u 4D rešenjima digitalne realnosti, danas je najavio kupovinu GeoSLAM-a, koji je vodeći dobavljač rešenja za mobilno skeniranje sa visokopreciznim SLAM softverom za kreiranje 3D modela za upotrebu u aplikacijama Digital Twin. Očekuje se da će pridruživanje GeoSLAM-a značajno proširiti i ubrzati mogućnost rasta tržišta FARO-a u domenu mobilnog skeniranja.

„Oduševljeni smo što smo dodali GeoSLAM-ovu ručnu 3D tehnologiju skeniranja u naš portfolio najsavremenijih rešenja za prikupljanje podataka“, rekao je Majkl Burger, predsednik i izvršni direktor FARO-a. „FARO sada nudi najširi set rešenja u industriji za 4D snimanje podataka, u rasponu od 360° slika zasnovanih na kameri preko mobilnog skeniranja, do stacionarnog laserskog skeniranja visoke preciznosti, omogućavajući korisnicima da izbalansiraju potrebu za preciznošću, brzinom i detaljima. U kombinaciji sa nedavno najavljenom platformom zasnovanom na oblaku FARO Sphere, ove tehnologije snimanja predstavljaju osnovu za našu SaaS ponudu, zasnovanu na 4D digitalnoj realnosti koja će na kraju omogućiti korisnicima da pristupe višestrukim izvorima 4D podataka za vizuelizaciju i analizu kroz jedno korisničko iskustvo. Želimo dobrodošlicu GeoSLAM timu u našu FARO porodicu.”

„Udruživanje sa FARO-om predstavlja korak dalje u rastu GeoSLAM-a i uspostavljanju mobilnog mapiranja kao pokretača rasta u načinu na koji preduzeća mapiraju i razumeju svoje prostore“, dodao je Endi Par, generalni direktor GeoSLAM-a. Obe kompanije dele viziju važnosti mobilnog skeniranja na rastućem tržištu snimanja digitalne realnosti.

O FARO-u

FARO opslužuje tržišta AEC, O&M (operacije i održavanja objekata), 3D metrologiju i analitiku javne bezbednosti. Više od 40 godina, FARO pruža vodeća tehnološka rešenja u industriji, koja omogućavaju korisnicima da digitalizuju svoj svet i koriste te podatke za brže donošenje pametnijih odluka. FARO nastavlja da bude pionir u povezivanju digitalnog i fizičkog sveta kroz tačnost, preciznost i neposrednost zasnovanu na podacima. Za više informacija posetite FARO.com.