Skip to content

Nova saradnja: Atmos i Topcon

Atmos je objavio novu tehničku saradnju sa Topcon Positioning Group za nabavku Topcon vrhunskih GNSS prijemnika za Marlyn Cobalt letelicu.

Kao lider u industriji na globalnom tržištu građevinarstva, geodezije i poljoprivrede, Topcon je razvio i optimizovao GNSS prijemnike za visoko precizno pozicioniranje.

Dronovi mogu drastično smanjiti troškove snimanja, dok istovremeno nude veliku efikasnost i sigurnost na terenu. Pored primene u geodetskim snimanjima i GIS-u, bespilotne letelice se sada primenjuju i u drugim oblastima – od građevinarstva i rudarstva do poljoprivrede i monitoringa životne sredine. Kompanije, kao i različite i organizacije širom sveta sve više koriste bespilotne letelice, pre svega kao isplativije rešenje, posebno u poređenju sa tradicionalnim metodama snimanja.

Atmos Marlyn Cobalt, globalno dostupan kroz brzorastuću distributivnu mrežu, jeste dron za mapiranje sa fiksnim krilima koji je razvio Atmos sa ciljem da omogući korisnicima da bez napora prikupe tačne geoprostorne informacije i pretvore ih u korisne podatke sa velikom efikasnošću.

„Naša misija je da pružimo profesionalcima
alat pomoću kojeg mogu precizno planirati
bolju budućnost“

Ruud Knoops, glavni izvršni direktor Atmosa.

Da bi se obezbedila tačnost pri pozicioniranju u geodeziji i GIS-u, GNSS prijemnik treba da kompenzuje greške izazvane satelitskim konstelacijama, hardverom prijemnika i atmosferskim uslovima.
Pored toga, uz korišćenje Topnet Live-a (Topcon-ova GNSS usluga korekcije u realnom vremenu) dostupno je fleksibilno rešenje zasnovano na pretplati kako bi se dodatno zadovoljili jedinstveni zahtevi korisnika, nudeći profesionalcima pozicioniranje visoke preciznosti i rezultate tokom 24/7. Ova kombinacija uklanja potrebu za korisničkim baznim stanicama, povećavajući efikasnost, što dovodi do veće produktivnosti i smanjenih troškova.

,,Dronovi su važan deo budućnosti geodetskih istraživanja. Topcon je uzbuđen što nastavlja da podržava industriju bespilotnih letelica i verujemo da će Marlyn-ove performanse u kombinaciji sa Topcon GNSS prijemnikom i uslugama korekcije dati korisnicima neviđene rezultate.”

Ian Stilgoe, Topcon Positioning Group